1941 —– 2 november zondag.
Van Houtum De schoendistributie ligt hopeloos in de war. Er worden meer bonnen uitgegeven dan er schoenen voorradig zijn. De productie van de schoenfabrieken is natuurlijk helemaal voor Duitsland. Nederland krijgt schoenen uit afvalleer.
1941 —– 5 november woensdag.
Van Houtum De streekleider van de SS in Apeldoorn F. Klinkenberg wordt tot burgemeester van Putten benoemd. Dat arme Putten. Alle verbruikers van brandstoffen moeten zich bij een erkende handelaar laten inschrijven.
1941 —– 6 november donderdag.
Van Houtum Er zal in Apeldoorn een speciale school voor jodenkinderen worden opgericht. De Overheid vindt dat de lonen in de papierindustrie laag zijn. Arbeiders boven de 24 jaar moeten minstens 24 gulden verdienen.
1941 —– 7 november vrijdag.
Bloem: Daar de laatste tijd veel joden zijn gevangen genomen is men nu zo ver dat in Apeldoorn en Deventer en misschien wel in meer plaatsen, de joodse winkels leeggehaald worden. Alles wordt op auto’s geladen en meegenomen.
1941 —– 8 november zaterdag.
Van Houtum Een Nederlands gerechtshof veroordeelt Kaars Sypesteijn uit Beekbergen tot 1 1/2 jaar gevangenisstraf voor het bezit van een pistool en het steunen van personen die door de Duitsers worden vervolgd. Deze man lijdt aan een steeds terugkerende ziekte als hij niet voortdurend medicijnen inneemt. Hij kreeg deze tijdens zijn voorarrest niet. Op aandringen van de gevangenisdokter onderzocht een Duitse arts hem. Door een willekeurige prik in de hersenen constateert deze dat hij niets mankeert. De gevangenisdokter echter bereikt dat de patiënt zijn medicijnen kan innemen.
1941 —– 9 november zondag.
Van Houtum Van de joden die destijds uit Apeldoorn zijn ontvoerd zijn er al 19 dood. De nabestaanden krijgen een schrijven waarin de dood van hun familielid wordt meegedeeld. Zij kunnen de as van de dode krijgen tegen betaling van 72,50 Rijksmark. Allen zouden zijn gestorven aan longontsteking of hartverlamming. In één gezin zijn zelfs drie doden.
1941 —– 11 november dinsdag.
Van Houtum De Duitsers nemen bij alle radiohandelaren de radio’s in beslag. Wat deze maatregel heeft te betekenen is nog onduidelijk.
1941 —– 15 november zaterdag.
Van Houtum De politie in Apeldoorn neemt bij een bakker 2000 eieren in beslag. Hij had deze voor de Sint Nicolaasfeesten ingeslagen. Alle kerkklokken en carillons moeten worden geïnventariseerd. Een vordering van kerkklokken hangt dus in de lucht.
1941 —– 17 november maandag.
Van Houtum Volgens geruchten zou paleis Het Loo als ziekenhuis worden ingericht.
1941 —– 20 oktober donderdag.
Bloem: Heden weer een 20-tal nieuwe Ford vrachtwagens richting Zutphen.
1941 —– 22 november zaterdag.
Bloem: Heden weer een 20-tal nieuwe Ford-vrachtwagens richting Zutphen. Er zijn zeer veel Duitsers uit Rusland in ons land aangekomen van wie handen en voeten bevroren waren.
1941 —– 23 november zondag.
Van Houtum Volgens geruchten komen er gewonde Duitse troepen in Apeldoorn aan. De meeste zouden bevroren ledematen hebben.
1941 —– 26 november woensdag.
Bloem: Heden weer een 20-tal nieuwe Ford-vrachtwagens richting Zutphen.
1941 —– 29 november zaterdag.
Van Houtum In de bioscopen van Apeldoorn wordt een film vertoond over de bijeenkomst van enkele Europese staatslieden in Berlijn. Hierna ziet men een film over verschillende staatshoofden in Europa. De verschijning van Mussert op het doek geeft aanleiding tot daverend gelach.
Gebruikte bronnen: Apeldoorn en de Oorlog