Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog

Bevrijding van de Veluwe zet zich elke dag volledig in om de belangrijke persoonlijke gebeurtenissen en persoonlijke ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog op de Veluwe een permanente plaats te geven op het internet. De generatie van toen heeft dingen  meegemaakt die de huidige generatie zich niet eens meer voor kan stellen, en het is van essentie dat wij van hun geschiedenis kunnen leren.

“De dreiging van de Tweede Wereldoorlog was er al, en op een dag zei mijn vader: ‘Het is oorlog en de eerste Duitsers zijn in Apeldoorn’.”

Heer van Veenendaal
Heer van VeenendaalMedeoprichter ‘Keep them Rolling’

“Dat ik voor de eerste keer kennismaakte met de Duitser, was op een morgen dat ik in de Schoolstraat, een keukenwagen zag aankomen. Het was nogal een filmfiguur”

Bob van de Brink
Bob van de Brink

Oude verhalen met moderne technieken

Door middel van moderne technieken kan Bevrijding van de Veluwe aan de hand van uw verhalen op de exacte locatie een beeld kunnen schetsen hoe het er destijds uit heeft moeten gezien. Op deze manier krijgt u als lezer een uniek beeld van de herinneringen.

Help ons lokale historie te bewaren

Waarom vragen wij dit aan u? Deze bijzondere verhalen willen we levend houden. Zeker als dit wordt vastgelegd, bewaren we dit stukje geschiedenis voor de komende generaties. Wij van Bevrijding van de Veluwe nodigen u uit om met ons rond de tafel te zitten. Na toestemming wordt uw verhaal gedigitaliseerd en op deze website gepubliceerd.

Heeft u zelf ook zo’n verhaal of iemand uit de familie? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

error: Onze content is beschermd.