van harte welkom in ons

Online Museum

Welkom in het onlangs vernieuwde  ‘Online’ museum van Bevrijding van de Veluwe. Hier presenteren wij met enige trots onze collectie van tastbare herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog. Een belangrijke periode in de geschiedenis die wij door middel van deze collectie ‘levend & tastbaar’ willen houden. Dit digitale museum is vanaf heden toegankelijk voor jong en oud en uiteraard; gratis entree!

Onze volledige museumcollectie bestaat volledig uit schenkingen of uit eigen persoonlijke aankopen. Dagelijks zetten wij ons in om zo veel als mogelijk tastbare herinneringen te verzamelen en hier in dit digitale museum aan u te tonen. Onze absolute ambitie is dan ook om in de nabije toekomst een écht museum te kunnen starten.

Herinnering van de maand

In ‘Herinnering van de Maand’ kiezen wij het meest bijzondere object binnen onze collectie. Dit kan variëren van Duitse helm tot aan Brits theelepeltje. Speuren naar herinneringen van de Tweede Wereldoorlog. Dit is hedendaags iets waar veel musea zich mee bezig houden. Ook Bevrijding van de Veluwe zet zich dagelijks in om de tastbare herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog te verzamelen, documenteren, digitaliseren en vervolgens aan u te laten zien hier in dit Online Museum.

In onze zoektocht naar herinneringen komen wij vaak in contact met de meest indrukwekkende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Een voorwerp uit deze periode draagt vaak een bijzonder verhaal achter zich. Hoe is het daar gekomen? Waar komt het vandaan? en van wie is het geweest? Bevrijding van de Veluwe doet zijn uiterste best om de geschiedenis te bewaren, en daarbij kunnen wij hard uw hulp gebruiken.

De ‘Bertus ten Bosch’ collectie

Erelid: Bertus ten Bosch

In de maand december 2016 mocht Bevrijding van de Veluwe een wel heel bijzondere schenking in ontvangst nemen: uit de eigen privé verzameling van Heer ten Bosch uit Twello ontvingen wij een schenking groter dan wij ooit durfden dromen.

De geschonken voorwerpen zullen centraal komen te staan in onze collectie en zetten ons weer een stap dichterbij om onze droom van een eigen museum in Apeldoorn te verwezenlijken. Heer ten Bosch wordt vernoemd tot erelid van Bevrijding van de Veluwe en eren wij de geschonken voorwerpen met de titel: ‘De Bertus ten Bosch Collectie’

Online Museum Collectie

Hoe werkt het ‘Online Museum’?

Onze digitale collectie is volledig aangepast zodat de collectie makkelijk valt te rangschikken in de verschillende categorieën.
Wanneer u drukt op een steekwoord zal de collectie zich automatisch aanpassen met daarin enkel de museumstukken die vallen binnen de gekozen categorie.