april 2022

Expositie bevrijding van Apeldoorn

In april 2022 werd de vierde expositie aan de Molenstraat-Centrum te Apeldoorn georganiseerd. Mogelijk voor de laatste maal in de etalage van de winkel van Essen Electronics, omdat het pand ruimte moet maken voor nieuwbouw in 2023.

Doordat de beperkingen vanwege de COVID pandemie grotendeels opgeheven waren en wij de expositie wilde uitbreiden, was er dit maal voor het eerst binnen een collectie te bewonderen. Gedurende een periode konden bezoekers van maandag tot en met zaterdag tijdens openingsuren van de winkel terecht en op 18 april was het team bevrijding van de Veluwe aanwezig voor toelichting. Tevens werden er voor het eerst onze battlefield tours georganiseerd, rijdend langs verschillende plekken in Apeldoorn met onze gids in een Willys Jeep.

Door de expositie kunnen voorbijgangers zich verdiepen in de strijd om Apeldoorn in 1945, het leven tijdens de oorlog en over de stukken die tentoongesteld zijn.

Klik op de foto’s voor meer informatie en vind beeldmateriaal van vorige exposities onder het kopje “Evenementen” in de bovenste menubalk.